Talpmasszázs, reflexológia

Talpfájás? Érdemes figyelni rá!

Fáj a talpa? Érdemes figyelni rá!

Amennyiben a talpunk bizonyos zónái a masszázsra érzékenyen reagálnak, akkor az azt jelenti, hogy a zónához tartozó szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn. A talpmasszázsnak tehát diagnosztikai funkciója is van.

A mai ember lábára cipőt kényszerítenek, így a láb elveszítette önerősítő (és önmasszírozó) funkcióját. Pedig a lábunkra életünk végéig szükségünk van, nap, mint nap. Ugyanúgy, ahogy a szívünkre, vagy az agyunkra, így fontos az ápolása, „dédelgetése”.

A masszázs során a reflexológus különböző pontokra – a reflexzónákra – nyomást gyakorol. A zónákon keresztül ingerelhetőek vagy nyugtathatóak a különféle szervek. A megfelelő zónák masszírozásával nő az adott zónához rendelt szerved vérbősége, javul az anyagcseréje, keringése, fokozódik a méreganyagok kiválasztása. Ez utóbbi azért is fontos, mert a meddőség egyik gyakori oka a szervezet méreganyagokkal történő túltelítettsége, amely fokozottan jelentkezik az ivarsejtekben, és így gátolja a megtermékenyülést.

 

A masszázs szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is, így amennyiben babát szeretne, hasznos alternatíva lehet az esetleges orvosi kezelések kiegészítésére.

A reflexológia célja, hogy az emberi szervezet energetikai egyensúlyát visszaállítsa, és ezzel az egészséges életműködést biztosítsa. A talpmasszázs célja tehát a szervezet regenerálása, gyógyítása – természetes módon.

Olvassa el, mi történik az első alkalommal!

Anamnézis felvétele után, a talpdiagnosztika vizsgálat egyszeri alkalommal történik, az összes reflexzóna végigtapogatásával, masszírozásával. A talpon elhelyezkedő idegvégződések (reflexzónák) kitapintása-masszírozása által pontos képet kapunk a szervezet állapotáról. A reflexzónában talált elváltozásokat, felrakódásokat egy talptérképen feljegyzem.

A kezelés alatt a talpon elhelyezkedő idegvégződéseket masszírozzuk, mely amellett, hogy képet ad az egészségi állapotról, az egész szervezetre jótékony hatással van már az első alkalommal. A talpdiagnosztika kezelést követően személyre szabott talpmasszázs-kúrát állítok össze a feltárt probléma kezelésére.

A szükséges kezelések száma függ az adott probléma fennállásának idejétől, a kliens testi, lelki állapotától illetve a kezelésre való reakcióképességétől. A talpdiagnosztika vizsgálat során végzett talpmasszázs eltérő a frissítő talpmasszázstól, mert célzottan az egészségügyi problémák, fájdalmak okainak a feltárására szolgál.

TOP
Küldjön üzenetet, kérjen időpontot itt!
Hamarosan válaszolok Önnek. Kérem adja meg az alábbi adatokat és nyomja meg a küldés gombot!