Talpmasszázs, reflexológia

Az egészséget megtartó életerők tudatos serkentése

Talpmasszázs, ezért jó!

A talpmasszázs a legrégebbi kezelési módok egyike. Több ezer éves múltra tekint vissza, lényege a testi és lelki egyensúly helyreállítása. A masszírozás serkenti a vér és nyirokkeringést erősíti az immunrendszert, szabályozza a hormontermelést, feszültséget old, és fájdalomcsillapító hatása van, valamint késlelteti a szervezet öregedését.  Az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással a reflexterületeken, meghatározott nyomáserősséggel és meghatározott ideig. Ha egy reflexpont érzékeny, esetleg fáj, az arra utalhat, hogy a hozzá tartozó szerv beteg, vagy felborult benne az egyensúly.

Az érzékenység mellett intő jel lehet még a salakanyag-lerakódás, mely leggyakrabban a helytelen táplálkozás vagy életmód következményeként hagy nyomot talpunkon. A betegség akkor következik be a szervezetben, ha a test energiacsatornái elzáródnak, és az energiablokkok akadályozzák egyik vagy másik terület, szerv működését.

A talpmasszázs feladata, hogy a szervezet saját gyógyító erőit támogassa. Végezhetjük saját magunkon, csinálhatja a párunk, de a legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha szakképzett reflexológushoz fordulunk.

A reflexzónák

A talpunk számunkra csak egy testtájék a többi közül, egy reflexológus számára azonban értékes térkép. Térkép, amelyen az egyes apró területek az energiapályákon keresztül a különböző szerveinkhez kapcsolódnak. Ezek a területek az úgynevezett reflexzónák. A reflexzónákban gyakorlatilag az egész emberi test tükröződik. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a baloldali szerveknek felel meg.

Olvassa el, mi történik az első alkalommal!

Anamnézis felvétele után, a talpdiagnosztika vizsgálat egyszeri alkalommal történik, az összes reflexzóna végigtapogatásával, masszírozásával. A talpon elhelyezkedő idegvégződések (reflexzónák) kitapintása-masszírozása által pontos képet kapunk a szervezet állapotáról. A reflexzónában talált elváltozásokat, felrakódásokat egy talptérképen feljegyzem.

A kezelés alatt a talpon elhelyezkedő idegvégződéseket masszírozzuk, mely amellett, hogy képet ad az egészségi állapotról, az egész szervezetre jótékony hatással van már az első alkalommal. A talpdiagnosztika kezelést követően személyre szabott talpmasszázs-kúrát állítok össze a feltárt probléma kezelésére.

A szükséges kezelések száma függ az adott probléma fennállásának idejétől, a kliens testi, lelki állapotától illetve a kezelésre való reakcióképességétől. A talpdiagnosztika vizsgálat során végzett talpmasszázs eltérő a frissítő talpmasszázstól, mert célzottan az egészségügyi problémák, fájdalmak okainak a feltárására szolgál.

TOP
Küldjön üzenetet, kérjen időpontot itt!
Hamarosan válaszolok Önnek. Kérem adja meg az alábbi adatokat és nyomja meg a küldés gombot!